De School

IMG_0325

De Mariaschool is een moderne katholieke school gelegen in Noord-Scharwoude. Onze school werd in 1964 opgericht.

Door de jaren heen is het oorspronkelijk gebouw uitgebouwd door de groei van het aantal leerlingen. Gemiddeld heeft onze school nu 150 leerlingen, verdeeld over 6 groepen.

Er werken in totaal 17 medewerkers, waarvan er 11 een groep hebben. Er is een directeur, een een intern begeleider (ib-er), 11 leerkrachten, twee gymleerkrachten, een onderwijsassistente en een parttime conciërge.

In 2010 kreeg de school een nieuw logo: een zon met stralen waarin de naam van de school verwerkt is. Het zonnetje symboliseert de leerling. De leerling is het middelpunt en de stralen erom heen geven weer dat het de leerling uitstroomt naar zijn/haar toekomst.

IMG_0327

Het gebouw

Onze school is gelegen in een rustige omgeving in de dorpskern van Noord-Scharwoude. De school ligt dicht bij de parochiekerk St. Jan de Doper, grenzend aan de sportvelden. Voor de school is een verkeersveilige oversteekplaats. We hebben de beschikking over een grote speelplaats op ruime afstand van de openbare weg. Ook hebben we een ruime, overdekte fietsenstalling voor de leerlingen.

In onze school is het kleuterlokaal speciaal ingericht voor de groepen 1 en 2. Verder zijn er 5 lokalen bestemd voor de groepen 3 t/m 8. De school heeft een kleine en een grote gemeenschapsruimte die o.a. gebruikt worden voor handvaardigheid lessen, ouderavonden en vieringen. Daarnaast vindt u in onze school ook een lokaal speciaal ingericht voor de peuteropvang de Ottertjes.