Nieuws

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like onze facebookpagina https://www.facebook.com/De-Mariaschool-Noord-Scharwoude-997141200344155/?ref=aymt_homepage_panel

Belangrijke data en informatie:

13 februari: Carnaval
21 februari: Tulptheater
26 februari t/m 2 maart: Voorjaarsvakantie
9 maart: rapport mee
week van 12 maart: rapportgesprekken (groep 1 t/m 7)
29 maart: Paasviering/tulptheater

Schooljaar 2017-2018

Nieuwtjes van de maand januari
25 januari: De nationale voorleesdagen zijn gestart. Vandaag was Geert van Diepen bij ons op school en vertelde een verhaal.

12 januari: Na de eerste schoolweek werd er geproost op het nieuwe jaar en de eerste schoolweek. Op naar een leerzaam, gezellig en gezond 2018.

10 januari: groep 3/4 heeft voor het eerst geschiedenis,aardrijkskunde en biologie gehad (drie in één).

9 januari: Jeugd en jongerenwerk Langedijk was op bezoek in groep 8 met als thema Cyberpesten. De les werd afgesloten met over de streep.

8 januari: We zijn het nieuwe schooljaar gestart met acrobatiek tijdens de gymles!

Nieuwtjes van de maand december
Woensdag 20 december: Kerstviering in de kerk. Na afloop van de kerstviering mocht iedereen een oliebol ophalen bij de oliebollenkraam tegenover de kerk.

Woensdag 20 december: Kerststukjes maken in groep 5.

Dinsdag 19 december: De generale repetitie voor de kerstviering van 20 december.

Dinsdag 19 december: Groep 3/4, groep 6/7 en groep 8 hebben vandaag kerststukjes gemaakt.

Woensdag 13 december: De Ottertjes waren bij de kleuters op bezoek. Eerst samen knutselen en daarna heerlijk samen spelen.

Woensdag 13 december: Groep 5 heeft een rekenles waarbij vooral moet worden gemeten. Hoe groot is je taille, je rug, je been etc.

Maandag 11 december: Groep 8 werkt samen in de sneeuw. Techniek, geschiedenis en samenwerken in één!

Donderdag 7 december: Het versierteam heeft de school weer prachtig in kerststemming gebracht!

Dinsdag 5 december: Tristan (groep 4), leest voor aan de kleuters!

Maandag 4 december: Sinterklaas op school!

Vrijdag 1 december: Surprise tentoonstelling in de hal.

Nieuwtjes van de maand november

Donderdag 30 november: Groep 8 ging op bezoek bij de huisvuilcentrale in Alkmaar

Woensdag 22 november: Dansworkshops bij dansschool Schavemaker! We hebben genoten van het pietendansen.

Maandag 20 november: De sint heeft ons cadeautjes gebracht, wat zal er in de pakjes zitten?             Donderdag 16 november: groep 8 leest de zelfgemaakte prentenboeken aan elkaar voor.

Donderdag 9 november was ook de lichtjesavond/lampionnentocht in de school. De school was fantastisch versierd met lichtjes en lampionnen.

Donderdag 9 november mocht groep 6/7 van het nationale schoolontbijt genieten bij de burgemeester. Wat een eer! De rest van de school kreeg het schoolontbijt als heerlijke lunch op school!

Vrijdag 3 november namen we officieel afscheid van juf Nellie.  Er was een High-tea in groep 3/4, juf Nellie werd door de hele school toegezongen en ontving een cadeau. En ’s middags was er ook nog een receptie waarin ouders/collega’s/oud collega’s afscheid van haar konden nemen. Juf Nellie, bedankt voor 42 jaar!

Bekijkt u hier het: Tevredenheidsonderzoek Mariaschool