Onze Missie

De Mariaschool is een school waar “het leren leren” van de leerling centraal staat. Vanuit de gedachte dat de leerling richting moet krijgen in het leren, streven wij naar een zo optimaal mogelijke ontwikkeling van de leerling.

Om dit te kunnen vormgeven hebben wij duidelijke afspraken t.a.v. de leerstof, werkwijze, evaluatie.

We hebben een heldere structuur om de kwaliteit van het onderwijs en de continuïteit meer en beter dan voorheen te garanderen. Hierop is ons leerlingvolgsysteem gebaseerd.

De Mariaschool is een school die zich kenmerkt door:

Saamhorigheid, respect naar elkaar, zorgzaamheid en verantwoordelijkheid voor het onderwijs aan de leerling en voor elkaar.
Samenwerken, leren, spelen, delen, vieren in een veilig, open en warm pedagogisch klimaat met betrokken leerkrachten en ouders.

Het pedagogisch didactisch handelen van de leerkracht neemt hierbij een belangrijke plaats in.

Onze slogan is:

“Er is geen lerende leerling zonder lerende leerkracht.”

Dit betekent:

• De leerkrachten krijgen begeleiding in het bevorderen van hun deskundigheid.
  • De leerkrachten staan open  “om te leren”,  iedere dag opnieuw.
  • De onderwijs resultaten en werkwijze worden structureel geanalyseerd en geëvalueerd.
  • We werken met duidelijke structuren en heldere afspraken.
  • De structuur moet de leerkracht en leerling houvast, duidelijkheid, veiligheid geven en vrijheid om binnen de grenzen te kunnen werken en zich te ontwikkelen.

Ons logo staat symbool voor onze uitgangspunten:

Een zon met stralen waarin de naam van de school verwerkt is.
Het zonnetje symboliseert de leerling. De leerling is het middelpunt en de stralen erom heen geven weer dat de leerling uitstroomt naar zijn/haar toekomst.
De zon symboliseert ook de school als gemeenschap. We willen een warme, veilige plek zijn voor een ieder die er deel van uitmaakt.